Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 05:51
Бібліотека Пісківської гуманітарної гімназії
             Хто володіє інформацією, той володіє світом
                                                                                                     
                                
                                                                           Натан Ротшильд
Меню сайту
Корисні сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів новини

вересень, 2011р.

Віват, Тетерівська гімназіє!

Тетерівська гімназія, що в Бородянському районі, відзначила своє перше десятиріччя. Перший навчальний заклад нового типу в області з ювілеєм щиро вітали гості: голова райдержадміністрації Олександр Шевченко, заступник голови районної ради Володимир Воробйов, начальник відділу освіти РДА Валентина Кухар, депутат Київської обласної ради Віталій Кубицький, Пісківський селищний голова Надія Стеценко, підприємці селища, батьки, випускники.
Від імені освітянського корпусу району ювілярів поздоровила директор Немішаївської школи №1 Наталія Черненко, а від Академії педагогічних наук - завідуюча лабораторією, професор, доктор наук Галина Васьківська. Всі вони зичили колективу гімназії успішного сьогодення і щасливого майбутнього.
Втім, як зазначив на початку врочистостей у своєму вітальному слові директор гімназії Олександр Клокун, він, як і його колеги, неймовірно щасливий уже сьогодні. Передовсім тим, що вдалося втілити в життя свою заповітну мрію – створити в районі першу гімназію гуманітарного профілю.
Тетерівська гімназія нині – це один із кращих освітніх закладів Київщини, про що засвідчують високі рейтингові місця, яких удостоюється як сам навчальний заклад, так і його вихованці. А це яскраве свідчення високої фахової майстерності керівника гімназії і його колег, серед яких – половина відмінників освіти України, які щиро прагнуть розбудити у своїх вихованців «божу іскру».
У нинішніх успіхах Тетерівської гімназії чимала заслуга місцевої влади. Бородянська районна та Пісківська селищна ради постійно опікуються долею цього елітного навчального закладу. І цього разу привітати педагогічний колектив представники влади прийшли не з порожніми руками: хтось із премією, як, скажімо, голова батьківського комітету Тетяна Павленко, а хтось - із музичним подарунком, як, приміром, Марія Семенчук, мама нинішнього вихованця гімназії.
Повсякденну увагу до себе колектив Тетерівської гімназії сприймає як своєрідний стимул у підкоренні нових вершин на освітній ниві. Вітаючи ювілярів з першою поважною датою, начальник відділу освіти Бородянської районної державної адміністрації, Валентина Кухар зазначила, що Тетерівська гімназія нині посідає чільне місце в системі освіти Київщини.
Тож, приєднуючись до того осіннього різнобарвного букету вітань, що прозвучав на адресу ювілярів, ми кажемо: «Віват тобі, Тетерівська гімназіє! Подальшого тобі процвітання і впевненого кроку у завтрашній день!».

Марія Комар, головний редактор районної газети "Вперед"

                                         

14 вересня 2012р.

Подорож на Чернечу гору

Кожен , хоч раз в житті , бував у цьому мальовничому куточку. Минулої осені група бібліотекарів нашого району відвідала край, де народився і провів дитинство геній- Тарас Григорович Шевченко. До речі, так і називається відеофільм, який придбали усі колеги для шкільної медіатеки. Це село Моринці і Керелівка. Хоч зараз називають Кирилівка. А  цього року продовжили традицію, відвідавши місце, де  Кобзар заповідав себе поховати. Нам пощастило побувати не тільки в оновленому по- сучасному музеї, а й споглядати вручення Шевченківської премії лауреатам самою Людмилою Олександрівною Красицькою - прапраонукою поета по сестриній лінії. Гадаю, що хто ще не бував у цих краях - обов'язково захоче  побувати. Бо ж недарма кажуть- "Краще один раз побачити, ніж сто разів почути".

                       


09 листопада 2012р.

9 листопада -День української писемності

Нещодавно в гімназії відбулося свято, присвячене Дню української писемності, на якому дебютували  з постановкою-мініатюрою  "Перлини народної мудрості"  п'ятикласники. Цікаві пригоди хлопчика (Д.Блонський), який зустрів саму Мудрість українського фольклору (А.Рощенко) повідали глядачам про всі жанри культурного буття українського народу.


22 листопада 2012 р.

Вітайте з перемогою!

22 листопада у місті Переяслав-Хмельницький відбувся конкурс читців  присвячений 290- річниці з дня народження Г.С.Сковороди.Дебютівці такої нагоди, щоб показати свої здібності, пропустити не могли. Готувалися дуже ретельно -сценарій літературно-музичної композиції "Сам ти град, коли в душі є сад" підготували керівник театральної студії "Дебют" Багінська Л.П. та вчитель української мови та літератури Ковальчук Л.А. Інформаційна допомога та  дизайн, як завжди, надала бібліотекар Багінська Л.В. Слова маленького і зрілого  Сковороди (Ковальчук О. та Марченко А.),  інсценовані де-які факти з біографії філософа,  його погляди на життя, такі ж актуальні і сьогодні, і насамкінець - "Дерево життя", уквітчане сковородівськими афоризмами - все це  вражало і було оцінене  компетентним журі найвищою нагородою - першим місцем!


25 січня 2013р.

Пам'яті Володимира Висоцького


Cаме сьогодні, 25 січня, йому  було б 75. Актова зала гімназії зібрала не тільки гімназистів, а  й учнів Тетерівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Пісківського НВО, щоб вшанувати пам'ять актора, барда радянських часів Володимира Висоцького. Де-які учні тільки тепер познайомилися з цією непересічною особистістю. Пісні, вірші у виконанні гімназистів, цитування спогадів найближчих людей, кадри з фільмів - весь цей , вміло підібраний,  матеріал керівником театральної студії  "Дебют" Багінською Л.П. та бібліотекарем Багінською Л.В.  дав змогу зрозуміти чим жив Висоцький, за що так боліла його душа. Як завжди, не підвели своєю грою театрали- завітали у ролях таких знаменитостей, як Марина Владі (М.Півень), Станіслава Говорухіна (А.Марченко), Олега Блохіна (А.Клокун), Аркадія Висоцького (О.Духовський), Олександра Іванова (Д.Мельниченко), Юрія Візбора(В.Герасименко), Всеволода Ханчина (М.Швачко) та Леоніда Єлісеєва (О.Остринський).Несподіванкою вечора була інсценована пісня "Диалог у телевизора" у виконанні Ярослава Куцака та Наталки Остринської. Тема, на жаль, актуальна і сьогодні.



лютий 2013р.

Майстер-клас з виготовлення закладинок

Нещодавно наша бібліотека перетворилася на цілий цех з виготовлення закладинок для підручників. Дивна їх форма привернула увагу багатьох гімназистів.Ще ніколи закладинка не була такою зручною - "Зубастик", який "зубками" чіпляється на кут книги і  "Довгоносик"- "носиком" за потрібну сторінку. В хід пішли палітурки від старих зошитів, бісер, блискітки. Найбільше дітям сподобалося надавати характер своєму "зубастику" - "очі" можна було розташувати так, щоб він був дивакуватим, добрим і сердитим. Щоправда, останнього ніхто не став робити.

березень 2013р.


Тиждень читання

Ось і настав довгоочікуваний Тиждень дитячої та юнацької книги, який розпочався із святкової  загальногімназійної лінійки. Про історію виникнення цього свята нагадали усім учні 5-х класів. А ще до залу завітала сама її величність Книга, яка виявила занепокоєння, щодо своєї актуальності сьогодні. Та гімназисти пообіцяли втішити її своїми міркуваннями на тему "Книга для мене це...".Також було оголошено програму цього Тижня, яка вміщала багато цікавих і корисних заходів.





березень 2013р.

Тато, мама, я - читачів сім'я !

В рамках Тижня читання традиційно в бібліотеці відбулося сімейне свято " Тато,  мама,  я  -  читачів  сім'я " !
Цього разу змагалися команди 5-б класу - сім'я Вишневських та сім'я Гаврутенків. Цікаві конкурси на корткий час перенесли і дітей і дорослих в світ казки. Вболівальники теж не сумували - за переліком назв книг з певного формуляра треба було відгадати його власника.  І найприємніше - перемагла дружба! Призи дісталися всім, навіть вболівальникам.




березень 2013р.

Змагання ерудитів

Інтелетуальні ігри полюбляють чи не всі гімназисти. Проводяться  вони часто на різні теми, як в гімназії, так і в районі. А цього разу гімназійна бібліотека зібрала на змагання учнів 5-а і 5-б, 7 і 8, 9,10 і 11 класів. Різні цікаві питання, об'єднані однією темою "Книга-віконце у світ", підготувала вчитель світової літератури Вишневська А.М. Приємно відзначити ерудованість наших гімназистів. Та ще приємніше послухати їхні власні висловлювання на такі одвічні питання "Яку книгу вважаєте настільною?", "Які б книги порадили взяти на відпочинок?" та ін.
 


квітень 2013р.

Вони найкращі читачі

Традиційно на закритті Тижня дитячої та юнацької книги проводиться  нагородження грамотами та подарунками кращих читачів і супер-читача гімназії. Цього навчального 2012-2013 року ними стали такі учні: Ковальска Анна (5-а кл.), Рощенко Анна (5-б кл.), Семенчук Дарія (6 кл.),Бєлікова Марія, вдруге (7 кл.), Масленко Юлія (7 кл.), Щолкіна Ольга (8 кл.), Новікова  Альона (9 кл.), Бикова Анна (10 кл.) та Шевченко Дар'я (11 кл). Супер-читачем гімназії визначено ученицю 10 класу -Мілевську Марину! Вітайте!!!


 квітень 2013р.
" Весняний Тиждень Добра - 2013 "

 В рамках Тижня відбувся кокурс малюнка на асфальті на тему "Збережімо те, що маємо". З великим бажанням гімназисти  приступили до роботи. Настрою додавала сонячна погода. Учні кожного класу, як бджоли біля вулика, "роїлися" біля свого визначеного місця. Тема дуже актуальна,  але треба  було зобразити таку композицію, щоб  вражала своєю лаконічністю, оригінальністю, неповторністю та змістовністю.Та ще й достойно захистити її. Тож на допомогу, як завжди, прийшла бібліотека. Зацікавлені у перемозі команди, завчасно підготувалися до завдання - переглянули різні друковані роботи, створені іншими дітьми.  Справилися з цим завданням усі класи. А найкращими журі визначило учнів 8 класу, які посіли ІІІ місце, учнів 11 класу - ІІ місце та учнів 10 класу -І місце! Тож, залишається впровадити свої ідеї в життя!


 


26 квітня 2013р.

Запали свічку пам'яті

Під таким гаслом пройшов вечір, присвячений 27- річниці аварії на ЧАЕС. Як стався вибух на атомній станції детально розповіли юні фізики 9-11 класів. Вражаючі факти можливих причин аварії довели, які наслідки чекають на нас, якщо не дбати про екологію. Традиційно захід підготувала  вчитель історії Заворотнюк О.С..Приємно відмітити учнів 11 класу, які відповідали за оформлення сцени, виставку фотоплівок тих часів і,звичайно, за фінальну пісню "Летять лелеки" у виконанні М.Пулик та Н.Яковенка (підготувала вчитель художньої культури Поплавська Н.В.).Хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх тих, хто не пошкодував свого життя, аби "лелеки повернулися до рідної землі".





квітень 2013р.

Чемпіон Європи- наш учень

У народі кажуть, що успішна людина - успішна у всьому.Це стосується і нашого гімназиста Кравчука Ігора. Нещодавно,з 10 по 14 квітня 2013 року у місті Коблево Миколаївської області пройшов Чемпіонат України з рукопашного бою. У змаганнях взяли участь понад 800 учасників із клубів різних областей і обласних центрів України. Представником спортивного клубу "Фенікс” (м. Буча, Київська обл.) був учень Тетерівської гімназії Кравчук Ігор, який за результатами змагань: І-місце — з легкого дотику, ІІ-місце — з дозованого дотику, став чемпіоном України. Та ще більший успіх чекав його попереду.

27 квітня 2013 року пройшов Регіональний кубок Європи з елітних поєдинків у Києві, який зібрав близько 500 учасників. І наш Ігор знову переможець — Чемпіон Європи, виборов І місце у версії СК-ІІ! Своїми перемогами він, звичайно, завдячує тренеру Семиряжку В.І.. А перші уроки Ігор пройшов у тренувльній залі Тетерівської гімназії у Зарицького А.В., який дуже вчасно помітив здібності гімназиста та рекомендував займатися цим видом спорту професійно. І ось — результат.

 Та ці його успіхи не єдині.Він став лауреатом, посівши 5 місце серед більше, як п'ять тисяч  учасників , всеукраїнської предметної олімпіади "Олімпус.Осіння сесія" з математики.І це ще не все. Ігор активний читач нашої бібліотеки, постійно бере участь в конкурсах, вікторинах, інтелектуальних іграх на тему "Роль книги в моєму житті".Тож,  задумаємося, звідки бере початок успіх? Звичайно, з книги!



травень 2013р.

День Перемоги


Крокує 68-а мирна весна...Час плине швидко і скоро настане той час, коли не залишиться  жодного ветерана, учасника бойових дій.Та сьогодні ми ще маємо змогу бачити, чути тих, хто був свідком найжорстокішої війни - Другої світової.Цього разу до гімназії на концерт, присвячений Дню Перемоги, завітали  Полєвік В.О.,Верпахоаська З., Верпаховський, Слівінський С.Е.,Бєляковський В..Пісні, вірші, танці  у виконанні гімназистів не залишили жодного байдужого в залі. До свята, в бібліотеці, була підготовлена книжкова виставка творів,які розповідають про часи лихоліття.Ветерани теж не залишились у боргу. Полєвік В.О. звернувся до гостей з вітальним словом, а Бєляковський В.І. порадував дотепними гуморесками та жартівливими  піснями. З проханням, доносити слово про те, якою ціною дістався нам мир ,звернувся до директора гімназії Клокуна О.О. ветеран Слівінський С.Е. А ще Степан Едуардович пообіцяв подарувати нашим дітям свою бібліотеку.

"Не отбирайте солнце у детей"-такими словами пісні закінчилося свято, яке традиційно підготувала та провела керівник театральної студії "Дебют" Л.П.Багінська.Найбільш вражаючим моментом став "розгром"  дітворою незвичайного танка з повітряних кульок, що злетіли ввись, символізуючи мир на землі.

                                         

травень 2013р.

ДЕНЬ НАУКИ

Щороку, весняної пори, гімназія відзначає кращих серед кращих - як учнів, так і вчителів. Цей 2012-2013 навчальний  рік був чи не найурожайнішим за всі роки. Проявив себе, майже, кожен гімназист. Де-які учні були нагороджені кількома грамотами з різних предметів у різних номінаціях, ставши переможцями та лауреатами не тільки районних, обласних олімпіад, конкурсів, а й всеукраїнських, як, наприклад, Марченко Андрій. Він отримав обласні нагороди з англійської мови - ІІ місце, з астрономії - ІІІ місце  та ІІ місце в конкурсі МАН.Треба сказати, що всі ці гімназисти, без винятку, є активними читачами нашої бібліотеки вже не один рік. Для них звучали слова  привітань директора гімназії Клокуна О.О., заступників директора, Корякіної Л.В., Вишневської А.М., Малишевої Л.М., Голови Селищної ради Стеценко Н.А. та її заступника- Півня О.С.. Віночок вітальних пісень, у виконанні Пулик М.,Півень М.,Жукової Є. та Духніч К., прикрасив це наукове свято. Справді, кожній людині дається талант, головне  його реалізувати, не закопати! Це і є метою нашого закладу.



                                                                                                                                                                         
 

серпень 2013р.

Чим більше читаєш - тим більше знаєш, тож, відповідно, результат високий маєш!

  Ці слова стосуються і нашої учениці, тепер вже 11 класу, Анни Бикової.Про те що Аня старанна учениця і щороку ставала переможницею у різних олімпіадах - знають у нас в гімназії всі. Та цей рік став найплодотворнішим з усіх : призер ІІІ обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови та літератури, світової літератури, педагогіки та психології.Тож і нагорода відповідна - поїздка у Грецію на острів Крит за ініціативи та підтримки губернатора області Анатолія Присяжнюка і народного депутата України Ярослава Москаленка.Чи треба казати, які враження привезла з собою Аня? А все це стало можливим завдяки її старанності, наполегливості.До речі, Аня - найактивніша читачка в своєму класі де-кілька років поспіль.Тож має результат!



      вересень, 2013р.

       Виставка до першого уроку

             

  Ось і завітав до нас довгоочікуваний Першовересень! Пролунав перший дзвінок у новому 2013-2014 навчальному році, закликаючи на перший урок. Традиційно він відбувся у актовій залі для учнів 5-11 класів.Урок був присвячений творчості Київщини, на якому десятикласники повідали про творчих особистостей, наших земляків. Не забули повідомити, що в цьому навчальному році ми будемо святкувати 200-річницю Великого Кобзаря.В додаток до уроку бібліотекарем була підготовлена виставка книг, яка предствляла творчі здобутки письменників, художників, композиторів, космонавтів.  





        вересень, 2013р.

      Посвята в читачі

  Нещодавно до нашої бібліотеки прибули нові читачі - учні 5 класу. Цього дня вони чекали з нетерпінням.Всім було надзвичайно цікаво подорожувати  "вулицями" бібліотечного міста, самостійно вчитися знаходити книгу того, чи іншого автора. Учні  6-х класів підготували цікаве повідомлення про історію бібліотек, а також елементи костюмів героїв різних казок для конкурсу "Відгадай з якої казки". "Відгадай зайве слово" та Бліц-турнір перевірили ерудованість наших  молодших читачів та порадували бібліотекаря. Наприкінці свята п'ятикласники отримали свій читацький документ - формуляр та із задоволенням вибрали бажану літературу.


вересень, 2013р.

Закладинки для новеньких підручників

Цього року наші п'ятикласники отримали нові підручники. Любо їх до рук взяти -охайно обгорнені, з кутиками.Та  закладинок, на жаль, у всіх немає. Тож вирішили  вирішити цю проблему - провести майстер - клас із виготовлення цікавих закладинок "Зубастиків", які своїми "зубками" тримаються за сторінки книжки. Заняття вдалося -  пройшло цікаво і з користю. Деякі учні, як наприклад, Борислав Кучинський продовжили роботу дома - виготовили по декілька закладинок про запас.


   вересень, 2013р.

Серце, віддане дітям...


       

   Нещодавно в гімназійній бібліотеці відбулися педагогічні читання, присвячені 95-річниці з дня народження В.О.Сухомлинського. Учасники заходу підготували доповіді на різні, актуальні і сьогодні,  теми, які розкривав  у своїх працях видатний педагог. Відеопрезентація освіжила в пам'яті біографію В.О.Сухомлинського та головні завдання, ідеї,  які він впроваджував у своїй роботі. Його твори, без сумніву, можуть бути настільною книгою сучасного вчителя.


                             


                                               



Наші координати
7820 смт Пісківка, вул. Н.Сосніної, 12-а Тел:(04577)33-2-53 E-mail:teterev_gimnazia@mail.ru
Розклад роботи
Понеділок-П'ятниця 9.00-16.30 Субота 9.00-12.00 Неділя вихідний
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Бібліотека Тетерівської гімназії © 2024
Конструктор сайтів - uCoz